Avloppsspolning Halmstad

Avloppsspolning Halmstad

Med en avloppsspolning rengörs rören med vatten under högtryck. Detta är något man kan göra när man får ett akut stopp eller för att underhålla rören.

Avloppsspolning mot stopp i avloppet

Avloppsspolning är processen att skicka en stor volym vatten genom dina avloppsrör för att ta bort eventuellt uppbyggt skräp. Även om avloppsspolning vanligtvis inte krävs regelbundet, är det viktigt att göra det då och då för att avloppet ska fungera korrekt.

Stopp i avloppet kan leda till stora problem, som att backa upp avloppsvatten eller orsaka grundskador. Är detta fallet behövs en akut avloppsspolning.

Har du gamla avlopp och du märker att dina avloppen börjar rinna långsammare än vanligt, kan det vara dags att göra en underhållsspolning.

Spoltec kommer snabbt och enkelt att kunna utföra en underhållsspolning, och de kommer också att kunna ge dig råd om hur ofta du bör låta göra underhåll för att hålla ditt avlopp i gott skick.

Hur ofta ska du spola för stopp i avlopp?

Avlopp är en viktig del av varje fastighet, men de kan lätt glömmas bort. Med tiden kan fett, skräp och avlagringar samlas i rören, vilket orsakar problem som dålig lukt, långsam avrinning och stopp. För att avloppet ska flyta fritt är det viktigt att man utför underhållsspolning vart tredje år.

Vilken metod används vid underhållsspolning?

Denna enkla procedur innebär att man använder högtryck för att avlägsna eventuella beläggningar i rören. Att spola dina avlopp regelbundet har ett antal fördelar. Det hjälper till att förhindra stopp, håller lukter under kontroll och förlänger livslängden på dina rör.

Dessutom är det ett relativt billigt sätt att hålla avloppet i gott skick. Så om det var ett tag sedan du spolade dina rör, se till att boka en tid snart.

Vem kan hjälpa mig att spola mina avlopp i Halmstad

Spoltec är ett företag som kan hjälpa dig att spola dina avlopp i Halmstad. Vi är ett serviceföretag som har funnits i över 30 år.

Spoltec erbjuder en mängd olika tjänster

Relining, avloppsspolning, rörinspektion, provtagning av vatten men även kvicksilversanering.

VI erbjuder också en 24/7 365 dagars jourservice när du behöver den som mest.

Vi är på plats i Halmstad med omnejd inom 2h!

Kontakta oss

Vi har lång erfarenhet av vad vi arbetar med, så du kan vara säker på att vi tar hand om dina problem på ett snabbt och professionellt sätt.

Mer information

Mer om akuta stopp

Det är viktigt att tänka på vad det är du häller ut eller spolar ner i dina rör. För att ta ett exempel så spolas varje år en stor mängd matfett ner i våra rör.
Matfett som efter stekning stelnar i rören och kan täppa till rören över tid. Även i toaletten får man tänka på vad man spolar ner,
en vägledning är att bara spola ner toalettpapper och det som kommer från kroppen.

Det är akuta stopp som oftast orsakar mest bekymmer, eftersom sådana problem dyker upp oplanerat.
Nedan kan du se hur dessa problem kan undvikas genom bland annat
ökad kunskap och god planering.

  • Bristande underhåll. Avloppssystem behöver kontinuerligt underhållas. Hur ofta och i vilken omfattning varierar. Faktorer som påverkar är exempelvis ledningens ålder, material, fall och förstås hur ofta de används. Med åren växer beläggningar såsom fett, urinsten, kalksten och rost. Därmed ökar även risken att ledningen täpps igen och blockeras.

  • Främmande föremål. Det händer att det spolas ner saker i avlopp som inte hör hemma där. Det kan ske av misstag och ibland av okunskap. Vanliga främmande föremål är kattsand, våtservetter, tamponger och olika typer av hygienföremål som används i och omkring toaletten.

  • Felkonstruktion. Det är viktigt att rör är korrekt dimensionerade när ett avloppssystem byggs. Då gäller att vinklar är rätt och att fallet, eller med andra ord rörets lutning är rätt så att avloppsvattnet kan rinna åt rätt håll och i rätt hastighet. Vid brister i ett eller flera områden i konstruktionen kan det öka risken för akuta stopp.

Vad du kan förvänta dig under en avloppsspolning i Halmstad

Om du är i behov av en avloppsspolning i Halmstad, kan du förvänta dig snabbt och enkelt arbete från en professionell rörmokare.

Först kommer de utföra en inspektion och identifiera eventuella blockeringar.

Sedan kommer de att använda en kraftfull vattenstråle för att bryta upp fett, skräpet och rensa rören från beläggningar.

Slutligen kommer de att testa avloppen för att se till att de fungerar korrekt.

Hur lång tid tar en spolning?

Hela processen tar vanligtvis mindre än en timme, och du kan vara säker på att dina avlopp kommer att flyta fritt igen.

Kostnad för avloppsspolning

Vi rekommenderar fastighetsägare i Halmstad att alla fastigheter får sina avlopp spolade minst vart tredje år, och kostnaden som uppstår om man ej spolar dem regelbundet kan bli betydande om.

Även om det finns vissa gör-det-själv-metoder för rengöring, är de ofta inte lika effektiva som professionell spolning och kan faktiskt orsaka mer skada på rören.

Kontakta oss

Om du letar efter en professionell som hjälper dig med dina behov av avloppsspolning i Halmstad, välkommen att kontakta oss. Vårt team av experter finns här för att hjälpa till och vi svarar mer än gärna på alla frågor du kan ha.

Kontakta oss

Här hittar ni oss

Vi är verksamma i flertalet orter, MalmöGöteborgKalmarHelsingborgHalmstadKarlskronaKristianstad, VarbergVäxjö, Borås och Jönköping.

A man pulling a hose

Undvik obehagliga överraskningar

Teckna ett serviceavtal idag

Ett serviceavtal är till för dig som vill kunna planera dina avloppskostnader. Avtalet är helt anpassat efter förutsättningarna i ditt avloppssystem och baseras på en fast månadskostnad under avtalstiden.

Läs mer om serviceavtal

Har ni ett pågående avloppsproblem eller vill ni börja arbeta förebyggande?

Vi hjälper er! Kontakta Spoltec idag.