Villastopp

Villastopp

Om du är husägare är en av de mest fruktade händelserna som kan hända när ditt avloppssystem slutar fungera. Detta kan göra att avloppsvatten backar in i ditt hem, och det är en enorm röra att städa upp.

Villastopp är inte roligt för någon.

Villastopp kallar vi de stopp som uppkommer akut i kök, badrum, tvättstuga eller andra punkter i din villa. Det är därför det är viktigt att veta hur man undviker dem i första hand. Var extra uppmärksam på din diskho, badrumsbadkar och duschavlopp och tvättmaskinsavlopp; dessa är alla gemensamma utrymmen för avloppsstopp. Med lite försiktighet kan du undvika ett otäckt stopp och hålla ditt hems avlopp rena.

Undvik villastopp

Det finns mycket du kan göra för att undvika att ett akut stopp uppstår. Det absolut bästa är att underhållsspola villan. Då kan du i lugn och ro planera in vårt besök och har dessutom en trygg garanti under ett år.

Vad kan orsaka stopp i avloppet?

Det finns några olika saker som kan orsaka stopp i din avloppsledning. En av de vanligaste bovarna är trädrötter. När träd växer kan deras rötter penetrera avloppsledningar och orsaka blockering. En annan vanlig orsak till stopp i avloppsledningen är fettansamlingar. När du häller fett i avloppet stelnar det så småningom och skapar stopp. Dessutom kan toalettpapper också orsaka blockering om det byggs upp med tiden.

Kontakta oss

Hur du kan undvika stopp

Undvik att hälla fett eller matolja i avloppet, eftersom det så småningom kommer att leda till ansamling och blockering. Tänk också på hur mycket toalettpapper du använder. Även om toalettpapper är utformat för att lösas upp i vatten, händer det inte omedelbart. Om du använder för mycket toalettpapper eller spolar för ofta, kan detta leda till att det ansamlas och blockeras. Slutligen, låt din avloppsledning rengöras regelbundet av en professionell underhållsspolning. Detta tar bort all ansamling som har inträffat och hjälper till att förhindra framtida blockeringar.

Var också noggrann med vad du spolar ner i toaletten och hur du hanterar köksavloppet.

Läs mer
A man pulling a hose

Undvik obehagliga överraskningar

Teckna ett serviceavtal idag

Ett serviceavtal är till för dig som vill kunna planera dina avloppskostnader. Avtalet är helt anpassat efter förutsättningarna i ditt avloppssystem och baseras på en fast månadskostnad under avtalstiden.

Läs mer om serviceavtal

Har ni ett pågående avloppsproblem eller vill ni börja arbeta förebyggande?

Vi hjälper er! Kontakta Spoltec idag.