ROT-avdrag

ROT-avdrag

Vill du som privatperson få möjlighet till skattereduktion på ditt underhåll av avloppssystemet? Ansök om ROT-avdrag.

Som villaägare i Sverige kan du ha rätt till ROT-avdrag när du gör vissa reparationer eller förbättringar av din fastighet. Husägare kan kanske dra av vissa utgifter relaterade till hemreparationer, ombyggnad och tillägg.

ROT-avdraget är ett svenskt skatteavdrag som tillåter husägare att dra av en del av kostnaden för vissa reparationer eller förbättringar av sin fastighet. Syftet med avdraget är att uppmuntra människor att hålla sina bostäder i gott skick och uppdaterade med de senaste trenderna.

Hemreparationer definieras generellt som reparationer som bibehåller bostaden i dess nuvarande skick. Detta inkluderar att reparera skador som har gjorts i bostaden, som att laga en takläcka eller reparera ett krossat fönster. Att konvertera ditt hem från en användning till en annan betraktas också som en reparation.

Om du till exempel gör om ditt garage till ett bostadsutrymme, skulle detta betraktas som en reparation. Tillbyggnadskostnader är kostnader som uppstår när du utökar din bostad genom att lägga till den eller göra andra förbättringar.

De flesta privata fastighetsägare har möjlighet att ansöka om skatteavdrag för ROT-arbeten.

För att göra anspråk på ROT-avdraget måste du vara ägare till den fastighet som reparationer eller förbättringar görs på. Dessutom måste fastigheten anges som din primära bostad.

Högst 50 000 kr kan dras av per år. Avdraget gäller arbetskostnadsdelen av tjänsterna och normalt medges avdrag för 50 % av arbetskostnaden. Du kan läsa mer om ROT-avdrag på Skatteverkets hemsida: www.skatteverket.se

Tänk på att det alltid är upp till dig som fastighetsägare att ange om du vill utnyttja ROT-avdraget, gärna redan vid beställning men senast när våra anställda anländer till din villa eller bostadsrätt. Vi behöver personnummer på fastighetsägaren och fastighetsbeteckningen.

A man pulling a hose

Undvik obehagliga överraskningar

Teckna ett serviceavtal idag

Ett serviceavtal är till för dig som vill kunna planera dina avloppskostnader. Avtalet är helt anpassat efter förutsättningarna i ditt avloppssystem och baseras på en fast månadskostnad under avtalstiden.

Läs mer om serviceavtal

Har ni ett pågående avloppsproblem eller vill ni börja arbeta förebyggande?

Vi hjälper er! Kontakta Spoltec idag.