Avloppsspolning

Avloppsspolning

Med en avloppsspolning rengörs rören med vatten under högtryck. Detta är något man kan göra när man får ett akut stopp eller för att underhålla rören.

Förhindra stopp i avloppet med avloppsspolning

Du kanske frågar dig själv, behöver jag spola mina avlopp regelbundet? Svaret är ett absolut ja! Avloppsspolning är en viktig del för att hålla dina rör rena och fria från stopp.

Om du inte spolar avloppet fritt från avlagringar regelbundet kan du sluta med en otäck propp som kommer att vara svår att ta bort men även resultera i akut stopp i ledningarna om det vill sig illa.

5 anledningar varför du ska boka Spoltecs avloppsspolning

Undvik kostsamma reparationer

Avloppsspolning kan hjälpa till att förhindra stopp i avloppet, vilket kan leda till kostsamma reparationer på vägen.

Håll skadedjur borta

Avloppsspolning hjälper till att hålla avloppet rent och fritt från skräp, vilket kan orsaka dålig lukt i rören och locka till sig skadedjur.

Tar bort fettproppar i ledningar

Avloppsspolning tar bort uppbyggda oljor och fetter som kan täppa till dina avlopp med tiden och leda till täppa.

Skydda dig mot vattenskador

Avloppsspolning är en nödvändig tjänst för att hålla ditt avloppssystem igång smidigt och skydda ditt hem från vattenskador.

Låt proffsen göra grovjobbet åt dig

Professionella avloppsspolare har specialutrustning och vet hur man använder den på rätt sätt för att snabbt och effektivt få rören rena och fria.

Kontakta oss     Akut hjälp

 

 

Förhindrar spolning av avlopp avloppsstopp

Självklart! Att spola dina avlopp är en process med rinnande vatten genom dina rör för att ta bort eventuellt uppbyggt skräp eller fett och förhindra ett avloppsstopp.

Denna uppbyggnad kan komma från många saker som hår, tvålskum, fett och till och med matpartiklar. Oavsett kommer denna uppbyggnad bli svårare och svårare att ta bort utan professionell hjälp.

Genom att regelbundet göra underhållsspolning, kan du förhindra att denna ansamling sker och hålla dina avlopp rena.

Hur ofta ska jag spola mina avlopp?

Frekvensen av avloppsspolning beror på vilken typ av avloppssystem du har och hur mycket det används.

Som en allmän tumregel bör du utföra underhållsspolning var 5:e år. Detta kommer att säkerställa att de är rena och fria från all uppbyggnad. Relining av gamla avloppssrör är ett alternativ för dåliga rör om en avloppsspolning inte hjälper.

Varför blir det stopp i avloppet?

Det finns flera möjliga orsaker till varför det blir stopp i avloppet. En vanlig anledning är att för mycket slam och skräp sköljs ner i avloppet och täpper igen rören. Men även om du regelbundet spolar rent avloppet kan ett avloppsstopp uppstå av att något spolats ner av misstag och orsakat stopp i toaletten.

Jour dygnet runt

Spoltec är tillgänglig 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan för att hjälpa dig med alla dina behov av avloppsspolning.

Vi har ett team av erfarna serviceminded medarbetare som står redo på jour dygnet runt för att hjälpa dig vid akuta avloppsstopp.

 

Mer information

Mer om akuta stopp

Det är viktigt att tänka på vad det är du häller ut eller spolar ner i dina rör. För att ta ett exempel så spolas varje år en stor mängd matfett ner i våra rör.
Matfett som efter stekning stelnar i rören och kan täppa till rören över tid. Även i toaletten får man tänka på vad man spolar ner,
en vägledning är att bara spola ner toalettpapper och det som kommer från kroppen.

Det är akuta stopp som oftast orsakar mest bekymmer, eftersom sådana problem dyker upp oplanerat.
Nedan kan du se hur dessa problem kan undvikas genom bland annat
ökad kunskap och god planering.

  • Bristande underhåll. Avloppssystem behöver kontinuerligt underhållas. Hur ofta och i vilken omfattning varierar. Faktorer som påverkar är exempelvis ledningens ålder, material, fall och förstås hur ofta de används. Med åren växer beläggningar såsom fett, urinsten, kalksten och rost. Därmed ökar även risken att ledningen täpps igen och blockeras.

  • Främmande föremål. Det händer att det spolas ner saker i avlopp som inte hör hemma där. Det kan ske av misstag och ibland av okunskap. Vanliga främmande föremål är kattsand, våtservetter, tamponger och olika typer av hygienföremål som används i och omkring toaletten.

  • Felkonstruktion. Det är viktigt att rör är korrekt dimensionerade när ett avloppssystem byggs. Då gäller att vinklar är rätt och att fallet, eller med andra ord rörets lutning är rätt så att avloppsvattnet kan rinna åt rätt håll och i rätt hastighet. Vid brister i ett eller flera områden i konstruktionen kan det öka risken för akuta stopp.

Varför ska du använda underhållsspolning?

Underhållsspolning är en viktig del för att hålla dina avlopp rena och fria från stopp. Avloppsspolning tar bort ansamlingar i dina avlopp som kan orsaka igensättning.

Dra nytta av ROT-avdraget vid avloppsspolning

Avloppsspolning är ett utmärkt sätt att dra nytta av ROT-avdraget. ROT-avdraget är ett skatteavdrag som är tillgängligt för villaägare som utför regelbundet underhåll på sin bostad.

Alla avlopp behöver en avloppsspolning

För att förhindra stopp är avloppsspolning nödvändig. Proceduren med att använda vatten för att tvätta bort ackumulerade avlagringar och skräp från avlopp, rör och kopplingar kallas avloppsspolning.

Vi på Spoltec använder oss av högtrycksspolning med antingen varmt eller kallt vatten, anpassar oss efter vad fastigheten kräver.

De flesta tror att de bara behöver spola sina avlopp när det är täppt. Däremot är det faktiskt viktigt att spola dina avlopp regelbundet, även om det inte finns några igensättningar.

Kontakta oss

Ytterligare tjänster: Rotskärning & Fräsning

Fräsning

Innebär användning av en roterande fräs för att ta bort ansamlingar på insidan av röret.

Fräshuvudet skär igenom blockeringen medan skruven drar ut den. Fräsning kan användas på de flesta typer av avloppsrör inklusive PVC och metall

Rotskärning

Använder ett roterande blad för att skära igenom trädrötter och andra hinder som kan ha växt till leder eller liknande.

Detta är ett bra alternativ om du har problem med att trädrötter växer och orsakar stopp i avloppet.

Kontakta oss

Här hittar ni oss

Vi är verksamma i flertalet orter, vi finns i MalmöKalmar och Göteborg samt flertalet orter däremellan.

A man pulling a hose

Undvik obehagliga överraskningar

Teckna ett serviceavtal idag

Ett serviceavtal är till för dig som vill kunna planera dina avloppskostnader. Avtalet är helt anpassat efter förutsättningarna i ditt avloppssystem och baseras på en fast månadskostnad under avtalstiden.

Läs mer om serviceavtal

Har ni ett pågående avloppsproblem eller vill ni börja arbeta förebyggande?

Vi hjälper er! Kontakta Spoltec idag.